Plan lekcji Gimnazjum nr 6 Plan lekcji Szkoła Podstawowa nr 13 Zastępstwa Gimnazjum nr 6 Zastępstwa Szkoła Podstawowa nr 13 Dziennik elektroniczny
Strona główna
Kontakt
Szkoła Podstawowa Nr 13 Im  Polskich OlimpijczykówSzkoła Podstawowa Nr 13 Im  Polskich OlimpijczykówSzkoła Podstawowa Nr 13 Im  Polskich OlimpijczykówSzkoła Podstawowa Nr 13 Im  Polskich Olimpijczyków

 

    ZASADY KORZYSTANIA ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Ze stołówki szkolnej korzystają uczniowie, których rodzice wystapią z wnioskiem o zawarcie "umowy o świadczenie usług żywieniowych" Wniosek do pobrania w sekretariacie szkoły, u intendentki i tutaj !

 

CENA OBIADU 

                                 Uczniowie Szkoły Podstawowej Nr 13  -  4,00 zł.                                   Pracownik Szkoły Podstawowej Nr 13  -  9,60 zł.

 

NIE PRZYJMUJEMY GOTÓWKI ZA OBIADY

Należność za obiady płatna z góry przelewem na konto szkoły:

 

80 1050 1676 1000 0022 8243 3859

 

UWAGA RODZICE I OPIEKUNOWIE!

 

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

 

 

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne;

7Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia ;

13. Łubin i produkty pochodne; 

14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

ZGŁASZANIE I REZYGNACJA Z OBIADU W DANYM DNIU OD GODZ. 7:30 DO 9:00 LUB DZIEŃ WCZEŚNIEJ

W PRZYPADKU BRAKU ZGŁOSZENIA REZYGNACJI, NIE ZWRACAMY NALEŻNEJ KWOTY.

Copyright © by Zespół Szkół nr 6 / All rights Reserved